De oudste escaperoom van Nederland
Aan de rand van De Veluwe
Mogelijkheid tot overnachten
Horeca, eten & drinken
Bel ons direct op 0313-414971

Over

De kolenmijn...

Geen maatregelen meer! Kom de gaafste Escaperoom doen!

Tijdens recente graafwerkzaamheden zijn er in de buurt van de  Admiraal Helfrichlaan te Dieren oude mijngangen ontdekt. Volgens onderzoek in oude archieven blijkt het gaan om een kolenmijn met 9 gangen waarvan de diepste zich 51 meter onder het maaiveld bevindt.

De mijn is gegraven in 1865 tijdens de industriële revolutie omdat er een grote vraag naar kolen was. Grootste afnemer was de Veluwse Spoorweg Maatschappij (VSM) die het transport van goederen en personen in de wijde omgeving verzorgde.

In 1930 is de mijn gesloten na een reeks ongelukken waarbij verscheidene  slachtoffers zijn gevallen.

Vooral de diepste gang: nummer 9 schijnt erg berucht te zijn geweest. Bij de laatste ramp zijn in deze gang 3 kompels op gruwelijke wijze verdronken doordat ze tijdens hun dienst op een groot waterreservoir stuitten. Zij zijn nooit meer teruggevonden.

 

In de tussenliggende jaren is het gangenstelsel verder in verval geraakt en heeft men de ingang geblokkeerd. Hierna is de kolenmijn in de vergetelheid geraakt totdat ze vorig jaar oude resten tegen kwamen bij het verbeteren van de weg.

Vanaf september vorig jaar is een gespecialiseerde groep technici druk bezig geweest om de  gangen 1 tot en met 5 weer toegankelijk te maken. Vorige maand is de liftschacht met authentieke lift  weer in gebruik genomen. En sinds kort mogen er zelfs kleine groepjes (maximaal 8) de mijn in voor excursies en rondleidingen met allerlei leuke en uitdagende spellen.

De vier onderste gangen 6 tot en met 9 blijven voor alsnog voor het publiek afgesloten. Want zowel de motoren, die het waterpeil op het juiste niveau moeten houden, als het elektriciteitsnet zijn sterk verouderd. Men verwacht dat het nog jaren gaat duren voordat deze gangen zijn gestabiliseerd.

Het is natuurlijk niet mogelijk, maar mocht je ooit per ongeluk in een van deze gangen terecht komen, dan moet je zorgen dat je er binnen een uur uit bent, anders kan het heel slecht aflopen. Aldus Kloris Baggerman, de leider van het onderzoeksteam.

De Escaperoom

Na uitleg en de veiligheidsinstructies gaan jullie gekleed in overall, laarzen en helm de lift in. Aangekomen worden jullie overrompeld met problemen zoals ze vroeger ook waren. Zuurstofprobleem, waterprobleem, elektra probleem alles is mogelijk! Los dus met elkaar, als groep, de problemen op en uiteraard binnen het uur! Echt een belevenis!! Een ideaal bedrijfsuitje, familie uitje vriendinnenuitje of vriendenuitje in Gelderland.

Online reserveren

Online reserveren kan tot 24 uur van te voren. Wilt u binnen deze 24 uur reserveren dan kan dat ook via 0313414971 of mail naar info@polysport.nl.

Praktische tips

De kolenmijn is geschikt voor kids vanaf 14 jaar. Jonger kan ook maar dan onder begeleiding van ouders of begeleiders.
Kijk op www.polysport.nl voor vergaderarrangementen en/of overnachtingsmogelijkheden.

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag 9:00 – 23:00 uur
Zondag 9:00 – 21:00 uur

Huisregels

  • Mensen die onder invloed zijn van drank/ drugs krijgen geen toegang.
  • Mobiele telefoons zijn niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan dingen te forceren of kapot te maken.
  • Kluisjes zijn beschikbaar.
  • Deelname aan de Escaperoom is geheel op eigen risico.
  • U kunt tot 1 week voor het uitje kosteloos annuleren. Daarna zal het volledige bedrag in rekening gebracht worden.
  • Aantal personen per game: 2 t/m 8 personen.
  • Zorg dat je samen met het gehele team 15 minuten voor de aanvangstijd aanwezig bent.

Over Polysport

Polysport is gelegen aan de rand van de Nationaal Park Veluwezoom in de plaats Dieren. Nationaal Park Veluwezoom is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Natuurmonumenten. Met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden, voormalige stuifzandvlaktes en bijzondere landgoederen is het ook een van de meest afwisselende gebieden. Zomers raakt u betoverd door bloeiende heide. In de herfst is er de geur van gevallen bladeren. ‘s Winters is het landschap in een diepe winterslaap. Het biedt de mogelijkheid tot het maken van urenlange wandelingen en fietstochten!
Ook vanuit uw hotelkamer kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken! U heeft rechtstreeks toegang tot de Veluwezoom, u vindt een poort achter de hotelkamers.

De kamers
Wij beschikken over 4 sfeervolle Finse Chalets aan de rand van de Veluwe. De chalets zijn onderverdeeld in vier aparte kamers, elk met een eigen voordeur. Alle kamers zijn voorzien van 3 losse bedden (inclusief beddengoed en linnengoed), een badkamer met wastafel, douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten, televisie, koelkastje en gratis WiFi.

Prijzen (excl. toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.)
1-persoonskamer: € 59,50
2-persoonskamer: € 59,50
3-persoonskamer: € 73,50
4-persoonskamer: € 89,50 (extra bedden geschikt voor kinderen t/m 11 jaar i.v.m ruimte)

Een ontbijt boekt u al voor € 11,50 p.p.: Diverse verse broodjes, croissants, beschuit, ontbijtkoek, crackers, vers fruit,  kaas, vleeswaren, brie, zoet beleg, yoghurtjes en cruesli, gekookt eitje, roerei met spek, tomaat, komkommer, koffie, thee, biologische jus d’orange, appelsap en melk.

Prijzen onder voorbehoud.